Announcement

Collapse
No announcement yet.

User Profile

Collapse

Profile Sidebar

Collapse
Avatar
Lefuneste
Junior Member
Last Activity: 1 day ago
Joined: 2 weeks ago
Location: France
  •  
  • Filter
  • Time
  • Show
  • Source
Clear All
new posts

  • Lefuneste
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    Using a B550M Aorus Pro P does someone know if there is a way to avoid the secondary NVMe to be ignored on a cold boot ? Is there a BIOS setting to make the enumeration more successful on a cold boot ? I think this is a chipset related issue, but I'd like to know if there is a setting that would make...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Lefuneste
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    I have tried flashing the SBR of the HAB, validated its VPD data with several software. No matter what I have tried the motherboard refuses to enable the card, which works in EVERY other computer and server I have tried. It is definitely a buggy motherboard. Maybe it is down to the chipset but I doubt...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Lefuneste
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    Thank you for the tip, actually I have more info :
    -I did disable secure boot suspecting such a thing
    -the UEFI ROM on the card is the latest version and I have flashed the signed version (by Microsoft)

    The problem relies close to this validation indeed, but i believe it is...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Lefuneste
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    I have just received a reply from GB support to my issue with PCIe detection for HBA card. And they indeed went the same route as I did.

    They ask to test the card by masking the B5 and B6 pins in order to avoid SMBus conflict. As stated above this has already be tried and resulted in exactly...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Lefuneste
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    Upon further inspection, I realize that the problem comes from the chipset not releasing the PERST# (A11 pin after boot.
    This explains why I get 0.69V instead of 3.3V as it it pulled down to GND. Basically it means that the chipset doesn't allow the card to start.

    Very interesting...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Lefuneste
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    Ok I have confirmed the BIOS issue.

    All voltages are correct on the PCIe slot when the card is inserted and the system is running (all pins from the first part of the slot).

    --> Except pin A11 PWRGD / PCI RST which probes at 0.69V where it should be at 3.3V. My running GPU...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Lefuneste
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    Hi there

    I post here having found this forum as I am struggling with my GB B550M Aorus Pro P (Ryzen 9 5900X / 32GB ECC Unbuffered) to have a HBA card recognized by the BIOS. I have tried F13, F13i and F14e versions and I have the same issue.

    The HBA is a LSI SAS 3008 crossed...
    See more | Go to post

    Leave a comment:

No activity results to display
Show More
Working...
X