No announcement yet.

User Profile

Collapse

Profile Sidebar

Collapse
Avatar
Alvy
Junior Member
Last Activity: 05-17-2021, 07:30 PM
Joined: 11-20-2020
Location: Montreal
  •  
  • Filter
  • Time
  • Show
  • Source
Clear All
new posts

  • Alvy
    replied to Random reboot - X570 Aorus Xtreme + 5950X
    First time I installed my 5950X problem started happening few days later, please keep us posted in about a week see if everything still works ok.
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Alvy
    replied to Random reboot - X570 Aorus Xtreme + 5950X
    Watching some other threads I see a few screenshots of 5950X running on X570 Xtreme with XMP/OC/PBO1+2, one thing I noticed was most of them seems to be running AMD as GPU. Wonder if NVIDIA (at least 3000 series) has anything to do with the crashes we're getting.
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Alvy
    replied to Random reboot - X570 Aorus Xtreme + 5950X
    Oh yeah I guess it's worth mentioning. The first 2-3 days following the build completion everything was fine with 4000CL6 XMP and R20/R23/AIDA/TM5 ran with no problems nor errors.

    Were you guys with 5950X fine at first or did the issues started right away?
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Alvy
    replied to Random reboot - X570 Aorus Xtreme + 5950X
    I bought a temporary cheap 3600XT and downgraded bios to F21. Everything seems to work 100%. I'm glad since it was a completely new build and I hadn't tested other parts yet. That pretty much concludes that either my 5950X is bad/defective or the default/stock compatibility with X570 Aorus Extreme ain't...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Alvy
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    I'm running rev 1.1. What's weird is right after I was done building and for the following 48 hours system was booting fine on optimized defaults + 4000 XMP. First Windows installation went through with no hassle and I was able to run games, R20/R23 and everything else continuously without it crashing....
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Alvy
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    F31k | 5950X | Aorus Xtreme | Royal Z 4000 CL16 | 20H2 (19042.572) | Chipset v2.10.13.408 | RTX 3080 457.30 DCH

    With clear cmos + optimized defaults, same as previous post and:

    - Weird empty light blue screen upon launching EFI w10 installation (have to press enter multiple...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Alvy
    replied to GIGABYTE Latest Beta BIOS
    F31h | 5950X | Aorus Xtreme | Royal Z 4000 CL16 | 20H2 (19042.572) | Chipset v2.10.13.408 | RTX 3080 457.30 DCH

    Running optimized defaults (with CSM turned off):

    - Cannot benchmark in R20/R23 (hard reboot as soon as image starts rendering), single core is fine
    - Hard...
    See more | Go to post

    Leave a comment:

No activity results to display
Show More
Working...
X