Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vista Install Problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vista Install Problem

    Trying to install Vista on 2 new builds all connections are OK checked and re-checked.

    The process gets to the point where Vista is completing the install and it hangs each time in the same place. Screen is on everything just freezes, I can't seem to get beyond that point. The DVD doesn't have any obvious marks on it so it looks OK.

    Am I missing something here?

    Systems are configured as follows:

    Gigabyte GA-EP45T-UD3P
    Award Bios 18/09/2008 F4
    Intel Core 2 Duo E8600
    ThermalRight Ultra-120 eXtreme CPU Cooler
    2x2GB PI Black G.SKILL DDR3 PC3-12800
    1x 750GB WDC WD2500KS SATA HDD
    1x 500GB Maxtor STM3500329AS SATA HDD
    2x 500GB Seagate ST3250823AS SATA HDD
    2x Plextor DVD-RW PX-820A
    Zotac GeForce GTX 280 AMP!
    Antec TruePower Quattro 1000
    Auzentech X-Fi Prelude 7.1


    Gigabyte GA-EP45-UD3R
    Intel Core 2 E7300
    2 GB GSkill Pi PC8500
    WD 640GB WD6400AACS
    Maxtor 500GB STM3500320AS
    2 X Pioneer DVR-216
    ATI XTX1950
    Hyper 680W PS

  • #2
    Re: Vista Install Problem

    Does you HDD by anychance stop spinning anytime during the installation?
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

    Comment


    • #3
      Re: Vista Install Problem

      No, neither systems disks stop spinning. The systems just freeze....

      I'm beginning to suspect it might be a combination of new hardware and older Vista installation disks circa 02/2007. It could be the older pressing of the disks just can't handle the newer hardware and therefore stop when it confronts hardware its unable to cope with. Does this sound plausible?

      If so, where might I find copies of Vista with SP1 intact that I don't have to pay for?
      Last edited by lyndsey; 03-10-2009, 07:24 PM. Reason: spelling

      Comment


      • #4
        Re: Vista Install Problem

        No I dont think this is plausible. Are you running raid? Perhaps try installing with the bare essentials in the case. Ie Only 1 HDD and definatly take out one stick of ram thats proabably the proablem. I have hurd that 4gb of ram during an installation is a problem for vista.
        Lian Li PC-7F Chassis Black
        Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
        Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
        Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
        Noctua NH-U12P + AS5
        G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
        2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
        Dell Ultrasharp 2209WA IPS
        2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
        Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
        Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
        ------------------------------------------------
        Gigabyte Poseidon Chassis
        Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
        ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
        Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
        Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
        Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
        NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
        1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
        Sony SATA DVD MultiDrive
        Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
        ------------------------------------------------

        Comment


        • #5
          Re: Vista Install Problem

          No not running raid...... Never heard that 4GB presents a problem with Vista.

          Will strip the systems back and try again.... Talk to you soon, with results.

          Comment


          • #6
            Re: Vista Install Problem

            Stripped the E7300 system back to nothing and it ran the Vista install to completion, seems to be running OK at the present time.... will top off updates and add the rest of the goodies back in tomorrow. Will review results in the morning.

            Comment


            • #7
              Re: Vista Install Problem

              Yeap, some Vista SP0 disks did have issues sometimes with 4GB, sounds like the issue here.

              Nice to see you are all setup now. If you have anymore issues or questions feel free to make a thread in the Gigabyte section and I will try my best to help you along

              Comment


              • #8
                Re: Vista Install Problem

                Originally posted by Lsdmeasap View Post
                Yeap, some Vista SP0 disks did have issues sometimes with 4GB, sounds like the issue here.
                So does this mean that Disks with SP1 intergrated dont suffer from this problem? I just reinstalled Vista with SP1 32bit with the 4gb installed with no dramas.

                Off Topic. LSD how much to you know about NVIDIA Driver related problems with vista? I am going to create a thread in the appropriate section when i get all the info. But I get the NVMM... has stopped responding and has successfully recovered crap.
                Lian Li PC-7F Chassis Black
                Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
                Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
                Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
                Noctua NH-U12P + AS5
                G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
                2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
                Dell Ultrasharp 2209WA IPS
                2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
                Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
                Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
                ------------------------------------------------
                Gigabyte Poseidon Chassis
                Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
                ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
                Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
                Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
                Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
                NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
                1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
                Sony SATA DVD MultiDrive
                Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
                ------------------------------------------------

                Comment

                Working...
                X